2013. február 2., szombat

Fogyókúra és hitélet

A maximalistáknak nehezen megy az életmódváltás. Fogalmuk sincs róla, mi az a fokozatosság, vagy mit jelent kis lépéseket tenni a cél felé. Óriási, tökéletes lépésekkel szeretnének haladni, és ha ez nem jön össze, inkább ott maradnak fekve az árokszélen, mint hogy kompromisszumot kössenek, és lassabbra vegyék a tempót.

Ha egy maximalista eldönti, hogy fogyókúrázik, akkor a következőképpen teszi: elhatározza, hogy mostantól kezdve semmit nem eszik, amit szokott. Tészta sincs, és pizza sem. Kenyér is csak kevés és barna. Semmi zsíros étel, semmi kedvenc kínai kaja, semmi sütemény, semmi csokoládé, túró rudi sincs, mert azon is van csokoládé, és joghurt sem, mert abban is van cukor. Gyümölcs van, mert az egészséges, lehetőleg valami jó savanyú. És zöldségek sovány sonkával. És csak napi háromszor. Szigorúan hat előtt. És kopogó szemek. És torna, naponta egy óra. És edzőterembe is kell járni.

Ha azt dönti el, hogy közelebb szeretne kerülni Istenhez, akkor irgalmatlanul korai időpontot választ a felkeléshez. Reggel elolvas egy igeszakaszt, elmélkedik felette. A napi áhítatot is elolvassa. Igéket memorizál, és imádkozik, legalább egy háromnegyed órán keresztül. Este pedig kétféle bibliatanulmányt végez.

El kell mondanom, hogy meddig bírja ezt? 


2 megjegyzés:

  1. 1-2 nap? De én nem vagyok maximalista... A fogyókúrával vigyázz, ma hallottam, hogy attól megcsúnyulhat a lányok bőre... pláne ha szélsőségesen csinálják. De mondjuk te vagy az orvos biztosan jobban tudod :)

    VálaszTörlés
  2. Ki mondta, hogy rólam van szó? Csak általánosságban elmélkedem a maximalistákról:) Szerencsére 1-2 nap alatt nem megy tönkre az ember bőre, ennyi idő alatt pedig tényleg rájön az emlegetett maximalista, hogy milyen idióta. Amúgy meg az ügyeletektől igen gyorsan és hatékonyan lehet csúnyulni, úgyhogy mindegy :)

    VálaszTörlés